Vlio Cars

Uw Partner in autoverkoop

Door - Tom Cosyns

Wat kun je met een laadpas?

Heb je een elektrische of hybride auto? Of ben je wellicht iemand die voor zijn bedrijf verantwoordelijk is voor het gehele wagenpark? Als jij of je medewerkers veel op de weg zijn dan moet er regelmatig getankt worden of auto’s worden opgeladen. Hier zijn kosten mee gemoeid die je moet verrekenen met de onkostenvergoeding van je medewerkers. Dat je vraagt om bewijsstukken, is uiteraard logisch. Dat hier een omslachtige papieren administratie aan te pas komt, is lastig maar niet te voorkomen. Of toch wel? Heb je wel eens aan een laadpas gedacht? Een laadpas ontzorgt je medewerkers, maar jou ook. Met een laadpas kun je veel meer kanten uit dan je misschien voor mogelijk houdt.

Automatisch afrekenen met een laadpas – handig voor je

Je wil inzicht in het verbruik van je wagenpark en de kosten die hiermee gemoeid zijn. Als je kiest voor een laadpas, krijg je maandelijks per pas een verzamelfactuur waar alle informatie op staat die je nodig hebt om een correcte administratie te voeren en kosten te declareren bij de fiscus. Je kunt het verbruik per auto of medewerker in beeld brengen en ingrijpen, mocht dit nodig zijn. Je hebt nooit meer te maken met handgeschreven declaratieformulieren met papieren bonnetjes die eraan geniet zijn. Zeker bij een groot wagenpark kan dit uren werktijd per maand schelen. Een laadpas is bovendien bij vrijwel alle tankstations en laadpunten in Europa te gebruiken.

Een laadpas voor je medewerkers – praktisch in het gebruik

Je ambulante medewerkers brengen een groot deel van hun werktijd onderweg door. Ze willen door en zitten er niet op te wachten om op zoek te gaan naar speciale laadpunten of tankstations waarvoor hun pasje geschikt is. Ze zijn gebaat bij een universele pas die vrijwel overal geldig is. Ze willen tanken of laden en weer vertrekken, zonder in de rij te staan om af te mogen rekenen. Ook kunnen ze hun tijd beter besteden aan werken dan aan het invullen van formulieren, waarbij ze ook alle bonnetjes als bewijsstukken dienen te overleggen. Als je kiest voor laadpassen, dan krijg je pasjes waarmee je medewerkers zowel elektrisch kunnen opladen als tanken. Bovendien krijgen ze de beschikking over een speciale app. Met deze app kunnen ze zien waar zich tankstations of oplaadpunten bevinden. Bovendien kunnen ze via de app zien welke laadplaatsen extra goedkoop zijn.

Een laadpas kan nog meer

Rijden je medewerkers veel internationaal? Dan is de kans groot dat ze een stuk van het traject over tolwegen moeten rijden. Een laadpas is ook geschikt te maken voor het afrekenen van tol. Met één simpele actie is het verschuldigde bedrag betaald. Op drukke dagen rijden ze zo door, terwijl auto’s die handmatig moeten afrekenen vaak in een korte maar toch tijdrovende file staan. Wil je BTW verrekenen? Op je factuur wordt het BTW-bedrag weergegeven, zodat je snel en secuur kunt declareren. Je mag kiezen voor een factuur per maand, maar een wekelijkse afrekening behoort ook tot de mogelijkheden.

Ga voor het gemak en comfort van een laadpas

Passen aanvragen voor meerdere wagens of mensen tegelijk? Dat is bij een laadpas geen probleem. Betaal je vooraf en gaat een medewerker uit dienst, dan wordt een teveel gefactureerd bedrag snel teruggestort.