Vlio Cars

Uw Partner in autoverkoop

Door - Tom Cosyns

Hondenrekken voor in de auto kiezen? 5 tips!

Hondenrekken voor in de auto kiezen? 5 tips!

Een hondenrek kan erg handig zijn voor wanneer je regelmatig een hond vervoert. Op die manier kun je voorkomen dat een hond de kofferbak uit zal kunnen. Het is belangrijk dat het hondenrek in orde is, zodat er geen hond of koffer meer door heen zal kunnen komen. Er zijn verschillende tips waar je rekening mee kan houden.

De type auto

Als eerste is het handig om te gaan bekijken welk type auto je hebt. Een hondenrek voor Skoda is uiteraard heel anders dan een hondenrek voor een Opel. Per Skoda kan het dan ook weer verschillen hoe je het hondenrek er in zal kunnen maken. Je kan het beste van te voren kijken of er speciale hondenrekken zijn voor jouw type auto. Dit is het makkelijkste en het snelst.

Manier van bevestigen

Per hondenrek kan er een groot verschil in zitten hoe je het hondenrek moet bevestigen. Sommige rekken kun je aan de zijkant van je auto vastmaken. Andere reken moeten aan het plafond en de vloer vastgemaakt worden. Je zal zelf kunnen kiezen wat je mooi vindt en wat de beste opties voor in jouw auto zijn, maar het is altijd verstandig om rekening te houden met de bevestigen van de rekken.

Het design

Het design van de hondenrekken kunnen ook een aanzienlijk verschil maken. Een hondenrek voor in de auto moet uiteraard niet heel lelijk zijn. Er zijn verschillende designs waar je uit zal kunnen kiezen. Zo zijn er hondenrekken met maar twee verschillende stangen. Andere hondenrekken zien er uit alsof het gaas is. Het is vooral belangrijk dat het mooi in de auto uitkomt.

Daarnaast zal een kleine hond vrij makkelijk door twee stangen heen kunnen komen. Het is dan handig om hier rekening mee te houden. Je kan op die manier voorkomen dat je hondje toch voor in de auto terecht zal kunnen komen.

De prijs

Bij het kopen van een product is het altijd verstandig om te kijken hoe het met de prijs zit. Hondenrekken worden in allerlei verschillende prijscategorieen verkocht. Het is handig om de hondenrekken met elkaar te gaan vergelijken voordat je er een koopt. In de meeste gevallen kun je nog wel een goedkopere versie vinden. Dit kun je allemaal op internet met elkaar gaan vergelijken. Op die manier zal je al vrij snel zien dat het eenvoudig is om een hondenrek voor een niet al te dure prijs te vinden.

Verstelbaar hondenrek

Er zijn vele verschillende mogelijkheden met een hondenrek. Zo kun je een hondenrek kiezen die verstelbaar is. In sommige gevallen is dit handig als je regelmatig van auto zal gaan wisselen. Daarnaast kun je het rek op die manier altijd in je auto kwijt zonder dat je naar een type auto zal hoeven kijken.

Het is vooral belangrijk dat je kijkt naar de maten van het rek om erachter te komen wat voor een soorten hondenrekken het beste bij jouw auto zullen gaan passen. Dit kan per auto namelijk erg verschillen.