Vlio Cars

Uw Partner in autoverkoop

Door - Tom Cosyns

Autohandel tips in Antwerpen

Als u op zoek bent naar een autobedrijf in Antwerpen, waar u zich op uw gemak voelt om uw autohandelprocessen uit te voeren, dan is dit de plek voor u.

Tips voor het handelen in een auto (en het krijgen van een goede deal)

Het kopen van een nieuwe auto is een opwindend vooruitzicht voor autobezitters. Wie houdt er niet van om weg te rijden in een glanzend nieuw model met de nieuwste toeters en bellen? Maar voor sommigen kan het ontmoedigend zijn om bij een dealer te stappen. Opties lijken eindeloos en verwarrend, en onderhandelen kan stressvol zijn.

Bovendien is er de vraag wat u met uw huidige auto moet doen. Het is waar dat het zelf verkopen van een gebruikte auto vaak winstgevender is dan een inruil. Maar er zijn ook voordelen aan het inruilen van die auto aan de dealer, waaronder het betalen van minder omzetbelasting. Dit bespaart u tijd en u hoeft zich hierover niet te druk te maken, zodat u kunt ontspannen terwijl u geniet van roulette of andere sporten.

Zodra een beslissing is genomen om uw gebruikte voertuig in te ruilen, zijn er een aantal stappen die u kunt nemen om u te helpen de beste deal van de autodealer te krijgen. Hier zijn tips om u te helpen een eerlijke deal te krijgen voor uw inruilauto:

  1. Zet je auto in scène

Sommige auto-experts pleiten ervoor om uw auto ‘as is’ naar de dealer te brengen – zij kunnen zien of deze hoe dan ook in goede staat verkeert. Maar anderen zijn van mening dat een grondige reiniging een afspiegeling is van hoe u de auto in het algemeen hebt behandeld en u een extra voordeel kan geven.

“Ensceneer het”, zegt Fix. ‘Haal alle rommel uit het voertuig. Laat de auto wassen, waxen en stofzuigen, want de dealer zal er omheen lopen en de waarde bepalen wanneer je hem binnenbrengt.” Maak ook de motor schoon, zodat u geen vuil en vet ziet als u de motorkap openklapt.

  1. Repareer de deuken

Lauren Fix adviseert ook om kleine deukjes aan de buitenkant te laten repareren. “Je wilt de auto er zo nieuw mogelijk uit laten zien”, zegt ze. Dit geldt alleen voor auto’s met minder dan 50.000 mijl, voegt ze eraan toe, omdat voertuigen met een hoge kilometerstand doorgaans naar een veiling gaan, waar het uiterlijk niet zo belangrijk is.

  1. Houd bonnetjes bij de hand

De eerste stap zou moeten beginnen wanneer u de auto voor het eerst aanschaft: het bijhouden van gegevens en bonnen. Als dat zo is, kunt u, wanneer de dag aanbreekt om uw voertuig eindelijk in te ruilen, de bonnen van de dealer tonen van alle aankopen en reparaties aan de auto. Als de dealer twijfelt aan de staat van een bepaald motoronderdeel of een bepaald deel van de auto, kunt u uw zijde steunen met een ontvangstbewijs. “Ook al gooit de dealer die bonnen later misschien weg, hij zegt dat je voor de auto hebt gezorgd en” hier is het bewijs “”, zegt Fix.

  1. Doe wat competitief onderzoek

Een andere belangrijke stap die u moet nemen voordat u bij de dealer aankomt, is uw huiswerk maken. Bezoek meerdere websites en controleer de waarde van vergelijkbare voertuigen met dezelfde kilometerstand terwijl u e-commercesites in de gaten houdt om de veilingprijs van uw automodel te volgen. “Druk die informatie af”, zegt Fix. “Het eerste bod dat u van de dealer krijgt, zal laag zijn.” Als je een tegenbod doet met een hogere prijs, kun je zeggen: “Hier is het papierwerk om dat te staven”, zegt ze.

  1. Zoek naar promoties

Houd er rekening mee dat het aanbod van een dealerbedrijf op uw inruil kan worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de huidige voorraad en de kans dat de auto wordt verkocht. Zoek naar dealers die mogelijk speciale promoties aanbieden met inruil, of bezoek aan het einde van de maand wanneer de verkoopquota moeten worden gehaald. Het wordt altijd aanbevolen om offertes van concurrerende dealers te krijgen om de beste deal te vinden.

Als u de dealer binnenloopt met een map met bonnen en onderzoek naar de marktwaarde van uw auto, kunt u vooraf een prijs voor uw inruil vaststellen. “Je kunt een directe deal maken”, zegt Fix. ‘Ik wil je deze truck verkopen voor $ 10.000,’ en dat geld in de nieuwe auto stoppen.’ Hierdoor komt het inruilhandelen tot rust en kunt u zich concentreren op uw hoofddoel: het vinden van de nieuwe auto die u zoekt.

  1. Bereid je voor om te lopen

Tot slot, als de deal je niet gelukkig maakt, wees dan niet bang om weg te lopen. “Laat u nooit onder druk zetten om op de onderste regel te ondertekenen”, zegt Fix.

Met deze inruiltips kunt u een eerlijke prijs voor uw oude auto krijgen. Maar waar moet je op letten bij het kopen van je volgende auto? Hier zijn enkele belangrijke tips voor het kopen van een nieuwe auto.

Krijg een schatting van wat uw auto waard kan zijn met een auto-afschrijvingscalculator. Als u de potentiële waardevermindering van de auto kent, kunt u een beslissing nemen over uw inruil.